logó ISKOLAI TEHETSÉGGONDOZÁS
Tesztek, feladatok, hírek, információk

MFPI

Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó IntézetA Mérei Ferenc Pedagógiai Intézet olyan komplex pedagógiai szolgáltatásokat kínál a közoktatás fővárosi szereplőinek - iskolaigazgatóknak, tanároknak, diákoknak és szülőknek -, melyekkel megkönnyíti és eredményesebbé teszi az iskola világában folytatott tevékenységüket.

Az MFPI a szakmai közvetítő, a tanácsadó szerepét látja el az iskolák és a fenntartó Fővárosi Önkormányzat között. Ebből a sajátos pozíciójából eredően, folyamatosan naprakész információkkal tudja segíteni mind a pedagógusokat, mind a fenntartót. Szakértői szoros kapcsolatot ápolnak az Oktatási és Kulturális Minisztérium háttérintézményeivel, szaktanácsadói rendszeresen tanórákat látogatnak, pszichológusai diákokat és szülőket fogadnak az intézetben, így munkatársai a közoktatás teljes keresztmetszetével napi szinten érintkeznek.

Az intézet a tanulók számára budapesti és országos tanulmányi versenyeket szervez, a pedagógusok számára továbbképzéseket, térítésmentes műhelyfoglalkozásokat, szakmai konferenciákat, szaktanácsadói, szakértői konzultáció biztosít.

Pont ÉRTED, pont VELED, pont NEKED. Érték-tehetség-siker - 3.4.4/B/08/2-KMR


A projekt céljai:
A tehetséges gyermek
    1. erősségeinek felismerése, fejlesztése,
    2. gyenge pontjainak szintre hozása,
    3. olyan képességek támogatása, amelyek a direkt tehetségfejlesztés irányába hatnak,
    4. személyiségfejlesztés,
    5. viselkedészavaros tanulók rejtett értékeinek feltárásával és elismerésével, sikerhez juttatásukkal elősegíteni a munkához és a közösséghez való viszonyuk változásai,
    6. a hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók tehetségének kibontakoztatásához szükséges erőforrások módosítása.


A projekt tartalma:
    1. A tanárok 30 órás multiplikátori képzése
    2. A tehetséggondozás területén eredményes középiskolák felmérése és információs rendszerbe szervezése az általuk képviselt tehetségi területek szerint
    3. Módszertani anyag összeállítása
    4. Együttműködésen alapuló tehetséggondozói hálózat kiépítése és működtetése
    5. Informatív weboldal működtetése az ismeretek, tapasztalatok cseréjére

A projekt honlapja: www.tehetseghalo.hu
Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.