logó ISKOLAI TEHETSÉGGONDOZÁS
Tesztek, feladatok, hírek, információk

Baross Imre Artistaképző

Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola

A Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola 2010-ben ünnepelte fennállásának 60. évfordulóját. Iskolánk speciális oktatási intézmény, egy sajátos művészeti ággal, a cirkusz- és artistaművészet oktatásával foglalkozik. Szervesen integrálódik a hazai cirkusz-és artistaművészet rendszerébe, a növendékek számára megvalósítva az oktatás-gyakorlás-fellépés-pályáraállás egységének lehetőségét.

Iskolánk hosszú távú céljai megegyeznek a TÁMOP-3.4.3-08/1 pályázatban foglalt „Iskolai tehetséggondozás” témakörében kiírt célokkal, mely pályázaton iskolánk sikerrel szerepelt, és céljai megvalósításához közel 8 millió forint támogatásban részesült.

Projektünk címe:


„Tehetségek kutatása és fejlesztése az artista- és cirkuszművészet területén, különös tekintettel a társművészeti kapcsolatokra”


A program célja:


Az iskolai tehetséggondozás feltételrendszerének fejlesztése, a pedagógusok szakmai-módszertani felkészítése, az iskolai tehetséggondozási tevékenységek és programok ösztönzése, elterjesztése, valamint a közoktatási intézményekben tehetséggondozást végző pedagógusok és a tehetséges fiatalok bekapcsolása az országos tehetségsegítő hálózatba.

Hosszú távú célunk, hogy az intézményünkben tanuló növendékeknek, iskolánk oktatóinak, valamint az országban működő tehetségpontoknak, művészeti iskoláknak e sajátos szakterületet érintő tehetséggondozással, fejlesztéssel, kutatással kapcsolatos témakörökben segítséget nyújtsunk. Egymást támogatva a tehetséges fiatalokat a megfelelő szakmai pályára állítsuk, célunk, hogy a közös programok, rendezvények lebonyolításával közelebb kerüljenek egymáshoz az intézmények, ezáltal jobban megismerhetjük a szakmai munkát, illetve tapasztalatcserére is sor kerülhet.
PDF
Finálé
(Vizsgaelőadás a Fővárosi nagycirkuszban -2010)

PDF
Bohóc-jelenet

PDF
Négyes trapéz

Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.