logó ISKOLAI TEHETSÉGGONDOZÁS
Tesztek, feladatok, hírek, információk

Hálózati tanulásért díj


2010-ben, az egész életen át tartó tanulásra vonatkozó magyar stratégia elfogadásának 5. évfordulójára a Tempus Közalapítvány az Európai Bizottság támogatásával díjat hozott létre, olyan Magyarországon aktívan és hatékonyan működő, az egész életen át tartó tanulással kapcsolatos hálózatok támogatására, melyek más hazai kezdeményezések számára is példaértékűek lehetnek.

Tempus Közalapítvány

A díj átadására 2010. december 09-én a Hálózatok az oktatásért konferencián került sor, ahol az előadások és jó gyakorlatok bemutatása után a résztvevőknek lehetőségük volt kerekasztal-beszélgetés keretében kérdéseik megfogalmazására, személyes véleményük, tapasztalataik megosztására is, illetve részt vehettek egy interaktív hálózatépítő mini-tréningen.

Díjazottak:
- a családokat önkéntes munkával segítő Otthon Segítünk Alapítvány (OSA) „Kéz a kézben” hálózata,
- a Budapesti Művelődési Központ „Kattints rá, Nagyi!” nevű, időskorúakat számítástechnikai ismeretekhez segítő hálózata,
- az Egressy Gábor Kéttannyelvű Műszaki Szakközépiskola pályázata alapján a hallássérült gyermekek számára tananyagot fejlesztő „Fülemüle” c. hálózat.


A díjjal járó támogatást az OSA csapat- és hálózatépítésre, a szenior-projekt országos lefedettségének bővítésére használják fel, a Fülemüle pedig egy országos informatika tehetségkutató versennyel színesedett.

A Hálózati tanulásért díj hagyományteremtő céllal jött létre, kiírását a Tempus Közalapítvány 2011-ben is tervezi.


Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.