logó ISKOLAI TEHETSÉGGONDOZÁS
Tesztek, feladatok, hírek, információk

Versenyek


Nyelvi és kulturális találkozások

Az MTA Nyelvtudományi Intézetében működő Többnyelvűségi Kutatóközpont 2019. április 3-5. között Nyelvi és kulturális találkozások a 21. századi tudásszerzésben címmel konferenciát rendez.
A konferencián kerülnek kiosztásra "A mi világunk" pályázat díjai.
A konferencia programja: Program (580 KB)

Szerző: Webfejlesztes

Közzétéve: 2019-05-02 15:15:41

A mi világunk - pályázat

Nyelv esély
A Többnyelvűségi Kutatóközpont és az MTA NYTI NyelvEsély Szakmódszertani Kutatócsoport pályázatot hirdet diákoknak A mi világunk címmel.

A pályázókat arra kérik, képzeljék el, hogy egy digitális kiadványt készítenek. A kiadvány célja, hogy különböző eszközökkel, szemléletesen és sokszínűen, a digitális megjelenítés adta lehetőségekkel élve, változatosan tárja fel azokat a sajátosságokat, amelyeket a pályázók magukról, a kisebb és nagyobb közösségükről, a lakóhelyükről, az otthonukról, az iskolájukról jellegzetesnek és fontosnak tartanak bemutatni másoknak.

A bemutatáshoz bármilyen technika, forma használható. Aki az írásos, szöveges bemutatást választja, egészítse ki pályázatát valamilyen saját készítésű digitális (vagy akár beszkennelt) képpel, fotóval, rajzzal, plakáttal. Aki a képi megjelenítést választja, azaz saját készítésű (kézi vagy digitális) rajzzal, plakáttal, fotóval, fotóalbummal vagy fotómontázzsal pályázik, egészítse ki pályamunkáját egy rövid, írásos fogalmazással. Annak, aki hangalámondásos, feliratozott vagy jelnyelven kommentált videót (videómontázst), kisfilmet nyújt be, nem kell külön kiegészítést csatolnia a pályázatához. Az elektronikusan küldött pályázatok esetében a képi elemeket jó felbontásban (300 dpi) kérik elküldeni.

A pályázók két korcsoportban:
  • 6–10 évesek (alsó tagozat)
  • és 11–14 évesek (felső tagozat),
  • valamint egyéb korcsoport-kategóriában indulhatnak.
A pályaművek benyújtása történhet: Csanálosi Betty részére küldött e-mailben (csan.betty@gmail.com); vagy személyesen átadva Csanálosi Bettynek az MTA Nyelvtudományi Intézetének Többnyelvűségi Kutatóközpontjában (1068 Budapest, Benczúr u. 33. fsz. 7.). Telefon: 06-30-397-76-08.

A pályázat beérkezési határideje: 2019. március 28. délután 4 óra.

További részletek és jelentkezési lap: tehetseg.hu

Felhívás: Pályázati felhívás (94 KB)

Szerző: Webfejlesztes

Közzétéve: 2019-04-01 09:05:16

Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.