ISKOLAI TEHETSÉGGONDOZÁS
  Tesztek, feladatok, hírek, információk
  Sokszínű feladatgyűjtemény tehetséggondozáshoz
MENÜ    

Színház az Egressyben


„Drogmegelőzés egy kicsit másként”Kovács Krisztián
fotó: Puskel Zsolt Scherer Péter fotó: Puskel Zsolt Kolibri Színház
2011. március 10-én
Kovács Krisztián és Scherer Péter
a Kolibri Családi Színház művészei
az Egressy Gábor Kéttannyelvű Műszaki Szakközépiskolában mutatták be
"A gyáva" című kétszereplős drámát

Az előadás valójában egy drogfüggő fiú monológja, amit saját apjával való beszélgetése meg-megszakít. A fiút Kovács Krisztián, az apát Scherer Péter játssza - Ő a rendezője is a produkciónak, ami egyetlen térben játszódik, ám az alig egyórás játékidő alatt több évet ölel fel. Az előadás kábítószer-élvezők különböző dokumentumainak, írásainak - többek között Gáll Szabolcs Balázs Száraz létünk fekete napjai című könyvének -, valamint az alkotók (Kovács Krisztián, Scherer Péter, Gyulay Eszter és Surányi Judit) jegyzeteinek egybedolgozásával készült el. >> Részletek

A mély érzelmeket felkavaró előadás utáni beszélgetésben tanulók, szülők és pedagógusok osztották meg egymással a drogokkal kapcsolatos ismereteiket, tapasztalataikat és félelmeiket egy drogprevencióval foglalkozó addiktológus szakember vezetésével. Különösen érdekes és hasznos volt a szülők és a tanulók között kialakult párbeszéd.

Kovács Krisztián és Scherer Péter előadását nyugodt szívvel ajánjuk más oktatási intézmények figyelmébe. A hagyományos drogmegelőzési előadásokkal ellentétben itt nem voltak unatkozó arcok, izgő-mozgó tanulók a közönség soraiban.

A programot a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola szervezte TÁMOP 3.4.3-08/1-2009-0026 „Iskolai tehetséggondozás” programja keretében, iskolánkkal és a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézettel (TÁMOP-3.4.4/B-08/2/KMR-2009-0030) közösen.


A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.
Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.